03-11-2021

Kennismaken

Normec Rei-Lux heeft een nieuwe directeur. Sinds september staat Peter van den Herik aan het roer van het bedrijf. Peter brengt jarenlange ervaring in de valbeveiliging met zich mee en is thuis in de wereld van keuringen en inspecties. Tijd voor een kennismaking.

Ondernemend

Peter is te typeren als een technische man met handelsgeest. Zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft financierde hij met zijn eigen ontwerpbureau. Dat het ondernemen in de aard van het beestje zit, blijkt nog eens extra wanneer Peter tijdens zijn studie als franchisenemer een eigen autostomerij begint. “Dat concept liep zo goed, dat ik mijn studie er zelfs even voor op pauze zette. Nadat ik toch mijn master behaalde, startte ik als productontwikkelaar bij XS Platforms; een bedrijf dat valbeveiliging- en gevelonderhoudsoplossingen biedt. Hier kreeg ik een aantal mooie kansen en groeide door tot business unit director.”

Goede match

“Na zes jaar in de valbeveiliging vond ik het tijd worden voor iets nieuws, dus diende ik mijn ontslag in. Precies op dat moment haalde mijn vrouw Sacha een flinke opdracht binnen met haar juridisch adviesbureau, dus dat kwam mooi samen.” Peter maakte even pas op de plaats en zorgde een aantal maanden thuis voor de kinderen. Totdat hij een vacature van Normec tegenkwam. “Die functie paste helemaal niet bij mij, maar ik was wel meteen getriggerd. Ik had namelijk nog nooit van Normec gehoord, terwijl ik toch meen goed op de hoogte te zijn van de inspectiebranche. Peter werd nieuwsgierig en besloot een open sollicitatie in te sturen: “Die werd positief ontvangen, zodoende zit ik nu hier!” Een goede match, want naast zijn technische achtergrond en commerciële ervaring, heeft Peter de drive die past binnen Normec.

Muziekliefhebber

Wat de nieuwe directeur verder kenmerkt: hij kan niet zonder muziek! In zijn vrije uren speelt hij dan ook graag basgitaar. Peters brede muzieksmaak valt direct op: van klassieke stukken tot math metal en hardstyle. Ook hier komt zijn technische achtergrond weer om de hoek kijken. Muziek luisteren doet hij namelijk niet met de eerste de beste geluidsinstallatie. “Ik ben enorm gehecht aan mijn elektrostatische luidsprekers die heel transparant en helder geluid produceren.”

Menu