Stabiliteitsmetingen

Conditie en stabiliteit vastgesteld

Duale 3D meting

Duale 3D-meting

De duale 3D-meting is gegarandeerd en bovenal niet-destructief. Aan de hand van deze meting kan Normec Rei-Lux vaststellen of een muuranker geschikt is voor de bestaande overspanning en mogelijke feestverlichting. Zo draagt Normec Rei-Lux bij aan de veiligheid van uw installatie.

Voordelen van deze dienst
 • Nauwkeurigheid van 1/1000 mm
 • Niet-destructieve meting
 • Laser registratie

Uitvoering

Voordat de meting start, berekenen we de meetbelasting aan de hand van het materiaal, de overspanning, de afstand tussen de muurverankeringen en de doorbuiging van de overspanning in combinatie met de aanwezige voorspanning. Bij de duale methode bevestigen we de meetapparatuur aan de spandraad en vervolgens aan beide muurankers een laser. De lasers worden gericht op de 3D-camera’s. Aan de spandraad worden een DFP-manometer (trekkrachtmeter) en een hydraulische cilinder. Aansluitend wordt een geleidelijke trekkracht op de muurankers uitgeoefend.

Tijdens de meting registreert de 3D-camera het gedrag van het muuranker met een nauwkeurigheid van 1/1000 mm. Het gehele proces van de meting wordt geregistreerd door een 3D-recorder en opgeslagen. Op een later moment kan de meting in slow motion worden afgespeeld, bijvoorbeeld voor analyse doeleinden.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Stappenplan

Onze werkwijze in 4 stappen

 1. Voorbereiding

  We brengen het volledige project in kaart: van locaties van de objecten tot de benodigde veiligheidsmaatregelen en het berekenen van de tijdelijke belasting.

 2. Meting

  Onze gekwalificeerde medewerkers voeren de meting en visuele beoordeling uit. Alle meetmethoden zijn uitvoerig getest en gepatenteerd.

 3. Resultaten

  Binnen twee weken krijgt u toegang tot alle resultaten en onze analyses via de online applicatie.

 4. Garantie

  Voor ieder goedgekeurd object ontvangt u een zekerheidscertificaat.

Bekijk ook onze andere stabiliteitsmetingen

Dit zeggen klanten over Normec Rei-Lux

Logo Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat

Metingen uitvoeren in de nacht

Door de bezuinigingen van de afgelopen 15 jaar, worden de lichtmasten later vervangen dan oorspronkelijk gepland. We willen daarom graag weten hoe het gesteld is met onze masten.