Stabiliteitsmetingen

Conditie en stabiliteit vastgesteld

Solitaire 3D meting.

Solitaire 3D-meting

Met het door ons gepatenteerde 3D-meetsysteem meten wij de bevestiging (verankering) van muurankers. Wij onderscheiden hierbij twee soorten metingen: solitair en duaal. Met een solitaire meting is het mogelijk om de muurankers te meten voorafgaand aan de overspanning, maar ook terwijl dit is toegepast. De solitaire 3D-meting is gegarandeerd en bovenal niet-destructief.

Voordelen van deze dienst
 • Nauwkeurigheid van 1/1000 mm
 • Niet-destructieve meting
 • Laser registratie

Uitvoering

Bij de solitaire 3D-meting bevestigen we de meetapparatuur en laser aan het muuranker. De laser wordt vervolgens gericht op de 3D-meetcamera. Rondom het muuranker bevestigen we een cilinder en trekkrachtmeter. Geleidelijk wordt handmatig een trekkracht uitgeoefend op het muuranker.

Tijdens de meting registreert de 3D-camera het gedrag van het muuranker met een nauwkeurigheid van 1/1000 mm. Het gehele proces van de meting wordt geregistreerd door een 3D-recorder en opgeslagen. Op een later moment kan de meting in slow motion worden afgespeeld, bijvoorbeeld voor analysedoeleinden.
Aan de hand van deze meting kan vastgesteld worden of een muuranker geschikt is voor de bestaande overspanning en mogelijke feestverlichting.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Werkwijze

In 4 stappen naar resultaat

 1. Voorbereiding

  We berekenen de tijdelijke belasting die nodig is.

 2. Meting

  Alle meetmethoden zijn uitvoerig getest en gepatenteerd.

 3. Resultaten

  Op een digitale kaart ziet u direct de status per gemeten object.

 4. Garantie

  Ontvang voor ieder goedgekeurd object een zekerheidscertificaat.

Bekijk ook onze andere stabiliteitsmetingen

Dit zeggen klanten over Normec Rei-Lux

Logo Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat

Metingen uitvoeren in de nacht

Door de bezuinigingen van de afgelopen 15 jaar, worden de lichtmasten later vervangen dan oorspronkelijk gepland. We willen daarom graag weten hoe het gesteld is met onze masten.