Objecten

Garandeer veiligheid in openbare ruimten

Muurankers monteren

Muurankers (spandraadverlichting)

In veel stadskernen wordt gebruikgemaakt van spandraadverlichting. Voor de openbare veiligheid is het noodzakelijk om te weten of de muurankers wel goed bevestigd zijn in de gevel. Normec Rei-Lux heeft voor het meten van muurankers een tweetal metingen ontwikkeld. Hierbij oefenen wij geleidelijk aan een trekkracht uit op het muuranker van de spandraadverlichting.

Een 3D-recorder registreert vervolgens hoe het muuranker hierop reageert. Voor bijvoorbeeld het aanbrengen van feestverlichting aan spandraden is het van groot belang om vooraf te weten of de muurankers het extra gewicht van de feestverlichting aankunnen. Op basis van de meetresultaten bepalen wij of het verantwoord is de spandraad extra te belasten. Normec Rei-Lux meet tot 1/1000 mm nauwkeurig.

Voordelen van deze dienst
 • Niet-destructieve meting
 • Duale 3D-meting
 • Jarenlange zekerheid

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Stappenplan

Onze werkwijze in 4 stappen

 1. Voorbereiding

  We brengen het volledige project in kaart: van locaties van de objecten tot de benodigde veiligheidsmaatregelen en het berekenen van de tijdelijke belasting.

 2. Meting

  Onze gekwalificeerde medewerkers voeren de meting en visuele beoordeling uit. Alle meetmethoden zijn uitvoerig getest en gepatenteerd.

 3. Resultaten

  Binnen twee weken krijgt u toegang tot alle resultaten en onze analyses via de online applicatie.

 4. Garantie

  Voor ieder goedgekeurd object ontvangt u een zekerheidscertificaat.

Deze objecten meten we ook

Dit zeggen klanten over Normec Rei-Lux

Logo Gemeente Utrecht
Gemeente Utrecht

Meting in het kader van duurzaamheid

Gemeente Utrecht laat zo’n 5.700 Openbare Verlichtingsmasten meten door Normec Rei-Lux om te bepalen of de masten aan vervanging toe zijn.